Netwerk

Problems getting TopCharts working the way you want?
Get your answers in here.

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
The Boss
MusicGod™
MusicGod™
Posts: 1005
Joined: Sat Sep 03, 2005 1:29 am
Location: Yes
Contact:

Netwerk

Post by The Boss » Thu Oct 01, 2015 9:42 pm

Ik wil graag topcharts vanuit meerdere pc's bedienen.
Ik heb nu de database en mp3 collectie op een nas staan die aangesloten zit op de router.
Nu is mijn vraag hoe kan ik als ik bij me vriendin zit op de laptop toch de database benaderen en de muziek afspelen zodat als ik bij haar ben ik toch verder kan werken aan me hobby ipv alleen maar thuis.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat voor elkaar kan krijgen of is dat niet haalbaar? Peter?
Image Image

User avatar
Peter
Der Uber Modder-Eter
Posts: 3025
Joined: Tue Aug 30, 2005 9:04 pm
Location: Watching you here
Contact:

Post by Peter » Fri Oct 02, 2015 9:39 am

Dat zou alleen kunnen wanneer je een VPN verbinding opzet naar je thuisnetwerk.
Je moet namelijk bestandsdeling gebruiken en dat gaat niet zomaar over het internet.

Een andere mogelijkheid is om een remote desktop-sessie op te zetten, zodat je op
afstand op je PC thuis kan werken.

Ik heb trouwens gemerkt dat de database erg traag wordt als je hem meerdere keren
open hebt staan.
Wil je dus een goede snelheid blijven houden, dan moet je er voor zorgen dat er maar
één TopCharts-programma tegelijkertijd gebruik maakt van de database. :idea:

Greetz,

Peter.

User avatar
The Boss
MusicGod™
MusicGod™
Posts: 1005
Joined: Sat Sep 03, 2005 1:29 am
Location: Yes
Contact:

Post by The Boss » Wed Oct 07, 2015 10:48 pm

Ok ik heb thuis een remote desktop opgezet en dat werkte prima, nu ben ik bij me vriendin en kan hij geen verbinding maken. Wat doe in fout?
Ik heb gewoon de standaard Windows 7 remote desktop gebruikt...
Image Image

User avatar
Peter
Der Uber Modder-Eter
Posts: 3025
Joined: Tue Aug 30, 2005 9:04 pm
Location: Watching you here
Contact:

Post by Peter » Thu Oct 08, 2015 8:22 am

Je moet natuurlijk niet vergeten om poort 3389 te forwarden in je router/modem. :idea:

Post Reply